luni, 13 februarie 2017

Metode de economisire testate - concluzii

Am testat luna trecuta diversele metode de economisire si am ajuns la niste concluzii.

1.Scrierea tuturor cheltuielilor este binevenita.Astfel afli pe ce se duc mai multi bani si poti face ceva in zona respectiva.Am constatat ca cei mai multi bani se duc in continuare pe mancare.Trebuie sa gasesc mai multe retete cu ingrediente ieftine si care se pot manca si dupa 2-3 zile.
2.Lista la cumparaturi.Este foarte buna acesta metoda, dar trebuie foarte mult lucrat la autocontrol.Trebuie sa-ti doresti sa cumperi doar ce e in lista si sa inveti sa spui NU.
3.Fa-o singur.S-a stricat bateria de la baie si am inlocuit-o.Acest lucru l-a facut sotul meu si am economisit bani.Masina o spalam singuri, ne zugravim casa singuri...bani economisiti.Am facut gardul la tara singuri...alti bani stransi.Si multe, multe lucruri pe care le facem singuri de o viata si care nu imi vin in cap acum. O singura problema in acest aspect. De cate ori voi face eu sau sotul meu ceva singuri vom pune banii pe care ni i-ar fi luat un specialist in fondul de rezerva.
4.Casa mai mica.Casa mea cu 3 camere este perfecta pentru familia mea si acum realizez cat de multa economie fac astfel.Mai putini bani pe utilitati, mai putine camere de facut curat.Fiecare avem spatiul nostru, dar nu in exces, ci doar atat cat avem nevoie.Totul trebuie sa fie mult mai eficient organizat, dar este foarte bine asa. Iarna, cand consumul de gaze este maxim este minunat sa avem o casa mica.
5.Vanzarea lucrurilor pe care nu le mai folosesti. Aici am dat-o in bara.Nici nu am avut timp sa ma ocup de poze bune, promovare pe site-uri de vanzari, dar cu ce am reusit sa pun in vanzare am esuat.Nicio vanzare finalizata.Voi mai incerca.
6.Timpul liber.Am vazut luna aceasta o gramada filme cu copiii mei.Avem TV mare, sistem home cinema, fotolii comode, castroane cu floricele si limonada facuta in casa.Perfect.In fiecare weekend(sambata, cand nu plecam la tara, sau duminica cand o facem)avem musafiri.Prieteni, rude.Stam de vorba cu un vin adus de ei si o pizza facuta de mine, sau cu o cana de vin fiert facut de mine si prajituri facute de ei.Jucam carti, stam de vorba.La vara cand vom sta la umbra vitei de vie, in curte, va fi si mai frumos.
7.Bani pentru copii.Aici e aici. Foarte multi bani se duc in aceasta directie.Am incercat sa-i pun sa faca diverse treburi pentru banii pe care ii iau de la noi.Pentru ca anul acesta au examene amanadoi, dau vina pe invatat.Stiu ca nu invata non stop cum vor ei sa cred, dar imi este mila de ei si ii scutesc de treaba(o fac eu in locul lor, de cele mai multe ori).Dupa examene, undeva pe la sfarsitul lunii iunie ne vom redresa in aceasta directie.
8.Pastreaza lucrurile pe care le ai.Asta inseamna curatat, reparat acolo unde se poate.Oricat de nou si frumos ar fi un lucru(mobila, articole de imbracat, incaltat, obiecte diverse)daca nu il cureti, stergi, calci, speli se detelioreaza. Intotdeauna am avut grija de lucruri, dar vreau sa invat sa le inlocuiesc doar atunci cand se strica de tot.Doar atunci cand nu mai pot fi reparate. Recunosc ca ma plictiseam de ele si le schimbam des.Pe cele vechi, dar in stare impecabila, le caram la tara.Acum gata.Si la Bucuresti si la tara avem tot confortul necesar.Trebuie doar sa avem grija de lucrurile pe care le detinem.

Cam astea sunt concluziile pe o luna si aproape jumatate de economisire.

Niciun comentariu: