joi, 11 aprilie 2019

Zugraveste-ti singur locuinta

Mereu ma gandesc ca daca te informezi foarte bine, daca ai in tine un pic de spirit tehnic si curaj, daca esti o persoana muncitoare si perseverenta poti face aproape orice. Daca acel lucru a mai fost facut si de altii de ce sa nu-l faci si tu?
Cum sa-ti zugravesti singur locuinta?

Iata cateva sfaturi care noua ne-au fost de mare ajutor de cate ori am facut asta.

1. Cumpara-ti materialele necesare:

-trafalet
-pensula
-tava speciala pentru lavabila
-smirghel fin
-amorsa
-vopsea lavabila
-colorant pt vopsea, daca iti doresti o camera colorata
-spaclu
-chit poliesteric universal pt reparatii
-folie pentru a acoperi parchetul si mobila
-scotch de hartie

2.Pregateste camera
Incepe sa stragi obiectele mici(carti, haine, diverse) in cutii si sa le duci in alta camera. Apoi vei incepe sa muti in alte camere mobila. Mobilierul mare, care nu se poate muta in tragi pe mijlocul camerei.
Sa pui folie pe parchet si mobilierul ramas in camera este migalos. Eu urasc asta cel mai mult. Dar este extrem de necesar.

3. Pregatirea peretilor
Unde exista crapaturi se repara. Daca crapatura nu va permite sa reparati dintr-o mana, asteptati pana se intareste. Se da cu smarghel si se revine cu chitul de raparat.Dupa reparare si uscare se smirgheluieste. Este una din cele mai dificile parti din zugravit, dar e foarte importanta.
Terminata fiind si aceasta parte ne vom apuca de spalarea peretilor. Cu trafaletele inmuiat in apa vom aplica pe pereti si tavan pentru a indeparta praful.
Dupa uscare se va aplica amorsa in care puneti si putina lavabila.

3.Pregatirea lavabilei si a ustensilelor
Lavabila se dilueaza cu apa. Cantitatea de apa e importanta. Daca puneti prea multa apa vor fi nevoie de foarte multe maini si nu veti face nicio economie.Nu mai vorbim de munca. Dar nici foarte groasa nu trebuie sa fie, deoarece vor ramane dare inestetice.
4.Zugravitul propriu-zis
In tavita speciala vom pune lavabila pregatita(omogenzata cu apa si eventual colorant)
Vom incepe cu pensula pentru a da la imbinarile peretilor, colturi, ferestre, usi.Oriunde nu incape trafaletele.
Dupa aceea incepeti sa vopsiti peretii cu ajutorul trafaletelui.Incepeti cu tavanul si continuati cu peretii de sus in jos.Intindeti foarte bine.
Dupa uscare perfecta mai dati o mana de lavabila.
5.Curatenia si redecorarea camerei
Indepartati folia de protejare cu grija. Este murdara si grea.
Acum inarmati cu carpe, produse de curatare si rabdare stergeti, stergeti, stergeti.
Cand totul luceste si s-a uscat aduceti mobila si obiectele de decor inapoi. Daca doriti o mutare de pe un perete pe altul, daca dori o perdea sau un covor nou acum este momentul. Si daca va faceti un calcul cata economie ati facut merita sa cheltuiti niste bani pentru redecorare.

Spor la treaba!

Niciun comentariu: