luni, 8 aprilie 2019

Obiceiuri sanatoase pe care sa le ai zilnic

Cu totii vrem sa traim mai sanatos, sa facem mai multa miscare, sa ne ingrijim mai mult. Toate le vom face de maine. Maine este ziua in care totul se va transforma in fapte, ziua in care tot ce visam, toate sperantele noastre se vor realiza.
Dar cand suna telefonul la 6 te gandesti sa mai stai o ora in pat si vei face sport de maine.
Pe la ora 17, dupa ce toata ziua ai mancat o supa crema de legume si ti se face o foame de lup iti faci niste cartofi prajiti cu branza rasa si o ceafa la gratar. Si cand esti satul si te roade vinovatia iti spui aceeasi fraza carete face sa te simti mai bine...de maine.
Cand seara esti epuizat si nu vrei decat sa te asezi in pat cu o telecomanda in mana si nu te demachezi, nu iti faci masca hranitoare pentru ten, nu te pensezi si nici nu iti repari manichiura, iti spui in gand...azi sunt prea obosita, dar maine...
Ei bine asa pot trece ani. Ani buni, ani frumosi care nu se vor mai intoarce. A te ingriji, a slabi, a face miscare inseamna sa ai o batranete mai frumoasa. Va puteti gandi ca va veni o vreme in care maine nu veti putea sa mai slabiti sau sa faceti soprt. Si nu, nu vreau sa spun ca nu veti mai fi, e prea dur. Dar sanatatea nu va va mai permite. Si veti regreta toate amanarile, toate zilele in care ati zacut pe canapea, toate zilele in care ati stat cu ochii in telefon mult mai mult decat ar fi nevoie, zilele in care nu ti-ai facut plimbarea de seara pentru a avea un somn de calitate.
Azi e ziua schimbarilor. De azi voi deveni o persoana sanatoasa fizic si psihic.Pentru ca doar de tine depinde ce fel de persoana iti doresti sa fi. Si ce exemplu vei fi pentru copiii tai.
Iata si un video foarte inspirat.


https://www.youtube.com/watch?v=XXmVQmNeBh0&t=56s
Niciun comentariu: