marți, 26 ianuarie 2016

Facut in casa - tarta cu carne

Intrebarea "ce mai pregatesc pentru cina?"imi solicita maxim nervii.Ce mai gatesc pentru 5 persoane, repede si bine?Azi am hotarat sa fac o tarta cu carne.De cand am invatat sa fac crusta pentru tarte nu ma mai pot opri.


Iata reteta:

Ingrediente pentru crusta:
-250 gr faina
-125 gr unt
 -1 galbenus de ou
-40 ml apa rece
-un praf de sare
Se amesteca faina cu praful de sare si untul.Se incorporeaza untul, apoi se adauga oul si apa rece.Nu se framanta mult, doar cat se formeaza aluatul.Coca astfel formata se pune la frigider in folie alimentara circa 1 ora.
Aluatul se scoate de la rece si se intinde.Se aseaza in tava pentru tarta.Tava cu coca se pune in frigider pentru o jumatate de ora.




Ingrediente pentru umplutura:
-700 gr carne tocata de porc
-2 oua
-verdeata
-2-3 cepe
-sare, piper, boia facuta in casa, busuioc macinat

Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri ulei.Se adauga carnea tocata si se caleste si ea 10-15 minute.Se adauga cele 2 oua, verdeata si mirodeniile.


Crusta va fi tinuta in frigider in tot acest timp.Trebuie sa fie rece, intarita.
Peste crusta se pune compozitia obtinuta mai sus.Eu am mai oprit aluat si am pus o foaie si deasupra.




Se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos pe deasupra.

Eu am facut 2 tarte cu carne.Familie mare si mancacioasa!Este delicioasa si nu m-a solicitat mult pregatirea ei.

Niciun comentariu: