luni, 14 decembrie 2015

Facut in casa - tarta cu crema de cacao si nuca

Pentru ca e weekend, pentru ca imi e dor sa stau in bucatarie, pentru ca "avem" pofta de ceva dulce am hotarat...fac o tarta cu crema de cacao si nuci.

Reteta e simpla si se face rapid.
Ingrediente pentru crusta:
-220 gr faina
-125 gr unt
-60 gr zahar
-1 ou
-un praf de sare
 
Se mixeaza untul si zaharul.


Se adauga oul si se continua mixarea la viteza mare 2-3 minute.

 Se pune faina in ploaie mixand in continuare.

Coca obtinuta se aseaza pe blatul de lucru si se framanta putin.Este o coca moale si usor de modelat.

Se aseaza intr-o forma de tarta.

Cu ajutorul mainilor se intinde in forma si pe peretii acesteia.

Se pune in frigider si se tine la rece 1 ora.

Intre timp se face compozitia.
Ingrediente pentru crema:
-600 ml lapte
-200 gr zahar
-5 galbenusuri
-30 gr cacao
-50 gr amidon alimentar
-esenta rom

Se amesteca cu un tel galbenusurile cu zaharul.

Se incorporeaza treptat amidonul, cele 30 gr de cacao si esenta de rom.


Cand s-au amestecat bine se adauga laptele treptat.

Se pune pe foc mic amestecand cu telul continuu.

Dupa aproximativ 15 minute crema se ingroasa.si este gata daca se desprinde de pe fundul vasului.
Se lasa la racit.

Crusta se scoate dupa o ora de la frigider si se pune la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute.

 Se lasa la racit.
Se adauga crema in crusta si se adauga deasupra nuca macinata sau cubulete de ciocolata.

Se lasa la frigider.Este buna rece.

Copiii mei au devorat-o....