luni, 4 mai 2015

Placinta cu branza la tigaie

Nu prea stiam ce sa le fac copiilor la cina.Am avut o zi aglomerata si am vrut ceva care se face rapid.Placintele cu branza si ceapa verde la tigaie sunt foarte gustoase si usor de facut.

Reteta:


Ingrediente:


Pentru aluat:

500 gr faina
250ml lapte
10 gr drojdie uscata
1 ou
3 linguri ulei
un praf de sare

Compozitie:

500 gr telemea
1 legatura ceapa verde(eu am luat-o din gradina)

Mod de preparare

Se amesteca laptele caldut cu drojdia si se lasa cam 5 minute
Se adauga apoi in faina maiaua mai sus obtinuta, sare, oul si uleiul.
Se obtine un aluat suplu.






Se lasa la dospit 1 ora. sau pana isi dubleaza volumul.

Se amesteca intre timp ceapa taiata marunt cu branza rasa.






Dupa ce coca a crescut se pune o tigaie la incins.

Se rupe din coca o bucata cam cat o mandarina si se intinde cu grija si rotund.Dupa aceea puneti amestecul  de branza si ceapa in mijlocul aluatului.
Se prind marginile....





si se intinde din nou cu sucitorul....

Se pune aluatul intins cu grija in tigaia incinsa.







Si asa arata rezultatul....






Pot sa va spun ca este extraordinar de gustoasa.
Copiii mei au devorat-o.



marți, 28 aprilie 2015

De pe la noi

Este o perioada foarte incarcata pentru noi si toti cei care cultiva legume.Pregatim de zor terenul pentru a putea pune rasadurile de rosii, ardei, castraveti, gogosari, vinete.Pentru asta dupa ce am arat terenul l-am sapat, maruntit si am inceput sa intindem instalatia de picurare.

Semintele pe care le-am semanat in urma cu 1 luna au inceput sa apara.





Este munca multa, dar este o munca in aerul curat de la tara si chiar daca seara suntem obositi fizic avem un zambet larg pe fata si in suflet.
Legumele pe care le cultivam au un gust pe care il stiu doar cei care au avut o copilarie la tara in urma cu multi ani.
Soare si apa, ingrijire atenta si in final ai rosii, ardei, vinete, ceapa, usturoi, salata, poate nu atat de aspectoase ca cele de pe rafturile supermarketurilor, dar garantat sanatoase.



Pateuri cu carne

Pateurile cu carne tocata sunt o alegere buna pentru o masa la care aveti musafiri si doriti sa-i impresionati cu aperitive facute in casa.

Ingrediente:

-carne tocata amestec(vita+porc)
-ceapa din gradina proprie
-condimente naturale
-aluat







Minipateurile cu carne tocata se pot face si cu carne de curcan sau pui.Sunt foarte satioase si extraordinar de gustoase.


Rulouri cu ciuperci

Rulourile cu  ciuperci sunt extrem de satioase si foarte sanatoase.


Ingrediente:

-ciuperci
-ceapa din gradina proprie
-oua de tara
-verdeata din gradina proprie
-condimente naturale
-aluat

Ciupercile si ceapa tocate marunt se calesc in ulei de masline.Se adauga verdeata, ouale si condimentele.




Se pune compozitia astfel obtinuta in aluat pentru a forma rulouri.Se baga la cuptor la 170gr pentru 20-25 minute.






Rulourile se taie cand se racesc si sunt un aperitiv foarte inspirat pentru familia dvs.




Pentru ca tot mai multe persoane aleg sa devina vegane, acest preparat se poate face si fara oua, special pentru cei ce aleg sa manance altfel.




joi, 23 aprilie 2015

Viata la tara....a venit primavara

Primavara la tara....o minune!Este atat de multa verdeata ca parca simti verdele ala in stomac.Nu ma mai satur sa inspir aerul curat si sa admir fiecare fir de iarba, fiecare boboc de floare si fiecare crenguta de pom inflorita.Stiu cata munca este acum si imi place la nebunie sa imi fac planuri cu tot ce fac anul asta.Unele lucruri se fac ca anul trecut, altele vreau sa le schimb.
Noi venim aici doar in weekend si nu stim uneori ce sa facem mai repede.Dar casuta asta la tara este oaza noastra de liniste si oricat de mult muncim simtim ca ne incarcam bateriile.Luni avem energia pozitiva luata de aici, marti inca mai ramane ceva din ea, miercuri zi grea, joi ne gandim"maine plecam la tara" si nu pot sa va spun cat de agitata sunt vineri....nu ma pot linisti decat pe la 17.00 cand sunt in masina in drum spre casuta mea.