joi, 3 decembrie 2015

Mancare la tuci

Mancarea facuta afara, la foc de lemne este cea mai gustoasa.Stiu ca este mai complicat.Tai lemne, alimentezi permanent focul sa nu fie nici prea puternic sa se afume mancarea, nici prea lent sa dureze un veac, dar savoarea pe care o obtii nu se poate compara cu nimic.
Am facut 2 feluri:ciorba de oase de porc si tochitura.Bombe calorice, stiu, dar o data pe an este 1 Decembrie.Preferata tuturor la aceasta sarbatoare este fasolea cu ciolan, dar noua nu ne place.Asa ca am facut ce au comandat copiii.Sotul meu s-a ocupat de ciorba, eu de tochitura.Ambele au iesit exemplar si au fost devorate alaturi de o mamaliga mare, facuta pe aragaz.
Mireasma s-a imprastiat repede in tot satul.Cativa vecini mai curiosi au venit sa vada la fata locului cum sta treaba."Frumos, dar de ce va chinuiti asa?Nu aveti butelie?"
Multi vad, putini inteleg...
Iata ciorba...




Si tochitura...